3 motive pentru care sa folosesti ride sharing

 

In timp ce pentru unii romani conceptul de ride sharing a insemnat multa vreme doar un experiment, o testare a alternativei “cum sa calatoresti cu masina altuia”, pentru europenii din tarile mai dezvoltate, in Statele Unite sau in Asia, ride sharing-ul a devenit, in timp, un stil de viata. De mentionat ca, in unele tari, conceptul de ride sharing este sustinut chiar la nivel guvernamental. De asemenea, unele orașe au inițiat programe care recompensează carpoolingul cu numerar, de exemplu “The Clean Air Campaign”, din Georgia, care motivează soferii si calatorii cu bani și premii.

In contextul actual global, aplicatia de ride sharing “Fast Rides”, pe care o vom lansa in curand, vine deopotrivă în ajutorul șoferilor și pasagerilor care tranzitează orașul. Pe langa beneficiile aduse la nivel individual, aplicatia aduce beneficii comunitatii.

Fie ca esti calator sau sofer carpooling-ul poate reprezenta pentru tine o solutie eficienta, din cel putin 3 motive.

Save time

Intr-un oras aglomerat, unde petreci mai mult timp in trafic, in drum spre job, decat la o sedinta matinala de cardio la sala, impartirea masinii cu alti calatori poate fi mai mult decat o solutie, un stil de viata. Daca esti workaholic poti sa-ti verifici mailul in timp ce esti calator, iar daca esti sofer poti sa folosesti acel timp in mod util socializand.

Save money

Mentalitatea de autostop si plata unei sume oarecare (simbolice) la coborare a fost depasita, atat din punct de vedere ideologic, reglementata din punct de vedere legislativ, cat mai ales revolutionata datorita tehnologiei.Daca in 2, in 5 sau in 8 combustibilul costa mai putin, metoda ride sharing este demna de luat in calcul. Pe măsură ce mai mulți oameni se vor inscrie in aplicatie beneficiilor vor fi uriase: de la reducerea consumului de combustibil, scurtarea timpului de navetă și costului reparațiilor rutiere, pana la decongestionarea traficului.

Save the planet & reduce traffic

Asa cum toate actiunile care isi propun sa genereze un impact pozitiv in randul comunitatii trebuie sa porneasca de la nivel local si aplicatia Fast rides vine in sprijinul calatorilor si a soferilor oferind un cadru care faciliteaza ride sharing-ul. Practic, dacă vă aflați în mașină la și de la locul de muncă, veti putea reduce numărul emisiilor de carbon cel putin la jumatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *